002.jpg

Минулого тижня представники Сумської міської ТГ відвідали конференцію з відновлення та розвитку громад і територій в Україні, яка відбулась в Києві.

Захід організували UNDP Ukraine / ПРООН в Україні спільно з Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У конференції взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, регіональних офісів міжнародного співробітництва, агенцій регіонального розвитку, дипломатичних установ, міжнародних агенцій та організацій, організацій громадянського суспільства, асоціацій органів влади.

Сумську міську ТГ представляли заступник очільника ТГ Станіслав ПОЛЯКОВ та начальник управління стратегічного розвитку міста Оксана КУБРАК. Учасники конференції отримали додаткові знання щодо дієвих механізмів та ефективних інструментів відновлення та розвитку громад і територій, дізнались про кращі регіональні та місцеві ініціативи, програми та практики, спрямовані на сталий розвиток. Також йшлось про необхідність їх упровадження під час війни та у повоєнний період.

Конференція стала важливим кроком у напрямку об’єднання зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, міжнародних організацій та громадянського суспільства для відновлення та розвитку України. Її результати враховуватимуться у подальшій роботі над розробкою та впровадженням стратегії відновлення та розвитку України.