001.jpg

У Сумах міська військова адміністрація, ГО «Аналітичний центр цифрового розвитку» та ПрАТ «ВФ Україна» підписали Меморандум про співпрацю.

Документ покликаний консолідувати зусилля сторін задля створення сприятливих умов для соціального, економічного та культурного розвитку Сумської міської ТГ.

«Хочу подякувати компанії «Водафон» за небайдужість та активну позицію. Я вже маю досвід співпраці з нею в напрямку цифровізації в період війни. І тепер уже на рівні громади маємо намір рухатися до конкретних проєктів, угод, договорів», – сказав начальник Сумської міської ВА Олексій ДРОЗДЕНКО.

Співпраця передбачає розвиток перспективних технологій – IoT, Cloud, Big Data, Штучний інтелект, а також впровадження інноваційних технологічних рішень на базі швидкісного мобільного інтернету в мережах 3G, 4G у сферах соціальної інфраструктури (освіта, медицина, екологія, безпека, туризм).

«У рамках нашої подальшої співпраці ми маємо намір допомагати громаді розвиватися в напрямку цифровізації, застосувати всі свої напрацювання. Насамперед підемо в напрямку освіти. Наразі розробляються безплатні освітні програми саме для школярів і гадаю, що найближчим часом ми запустимо безоплатний курс із Data Science», – повідомив начальник відділу продажів кластер «Схід» ПрАТ «ВФ Україна» Сергій ТЕРЗІ.

«Наша організація готова сприяти в зборі інформації та формуванні подальших рішень для поліпшення життя в Сумській міській ТГ», – сказав голова ГО «Аналітичний центр цифрового розвитку» Андрій КОРОТЕНКО.