006.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при в. о. міського голови Юлії ПАВЛИК доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець проінформувала про те, що галузь продовжує працювати в режимі підвищеної готовності. Підпорядковані управлінню заклади забезпечені всім необхідним для надання, відповідно до договорів із НСЗУ, медичної допомоги хворим, які лікуються в стаціонарах, а таких 1346 (діти – 174).

За даними щотижневого моніторингу, ситуація з захворюваністю на ГРВІ, грип та COVID-19 залишається хоча й напруженою, але стабільною. Захворіло майже стільки ж сумчан, як попереднього тижня: зареєстровано 1738 випадків цих недуг (коронавірусну хворобу виявили у 241 хворого). Серед недужих незначно переважали діти віком до 18 років. Найбільше вірусних інфекцій зафіксували серед дітей вікової групи 5 – 9 років. Шпиталізували 107 недужих (дітей і дорослих майже порівну).

Інтенсивний показник захворюваності по ГРВІ та грипу на 15% нижче середнього рівня інтенсивності перевищення епідемічного порогу для Сумського району.

Олена Чумаченко повідомила, що сьогодні пункти щеплення отримають вакцини від COVID-19, після чого відновлять вакцинацію.

Препарати для щеплення від грипу в наявності в аптеках: їх можна придбати власним коштом і щепитися у задекларованого лікаря.

Щодо проведення в лікувальних закладах ремонтних робіт з облаштування укриттів, все, за словами, начальника управління охорони здоров’я, відбувається відповідно графіків.