0012.jpg

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю заступник очільника Сумської міської ТГ Станіслав ПОЛЯКОВ відвідав Сумський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр № 1.

Заклад надає освітні та реабілітаційні послуги дітям з особливими освітніми потребами.

Мережа БРНЦ №1 складається з дев’яти дошкільних груп та двох класів початкової школи, які відвідує відповідно 61 дошкільник і 14 школярів.

У закладі створені належні умови перебування дітей з особливими потребами різних нозологій. Є тренажерний зал, кабінет масажу та кінезотерапії, комплекс сенсорно-моторного розвитку, велика та мала кулькові ванни, два зали лікувальної фізкультури, фізіотерапевтичний кабінет, фізкультурний зал, кімната соціально-побутової орієнтації.

Станіслав Поляков оглянув приміщення БНРЦ №1 і побував на творчому заході, який підготували працівники закладу спільно з вихованцями та їхніми батьками. А ще зробив покупку на благодійному ярмарку, який  влаштували на підтримку ЗСУ.

Посадовець подякував колективу та батькам малечі за любов, яку вкладають в дітей, турботу, якою їх оточують і важку працю, завдяки якій дітлахи досягають вагомих особистих перемог.

«Бачу злагоджену роботу керівника та колективу, яка є запорукою успіху. Тож, бажаю вам подальшого розвитку, аби діти отримували тут якісні освітні та інші необхідні їм послуги, зокрема, для успішноїсоціалізації та інтеграції в суспільство», – зазначив Станіслав Поляков.

Разом із начальником управління освіти і науки Нелею ВЕРБИЦЬКОЮ та в. о. директора БНРЦ Іриною КУРИЛЕНКО обговорили актуальні для закладу питання. Серед таких – облаштування укриття. Наразі досягнуто попередньої домовленості про використання для цих потреб після завершення ремонтних робіт відповідного приміщення сусіднього закладу освіти. Також опрацьовується варіант влаштування безпосередньо на території БРНЦ № 1 модульного укриття.