005.jpg

Управління охорони здоров’я інформує про ситуацію в галузі та з сезонними захворюваннями.

Заклади охорони здоров’я Сумської міської ТГ продовжують працювати в режимі підвищеної готовності.

За даними щотижневого моніторингу, ситуація з захворюваністю на ГРВІ, грип та COVID-19 залишається дещо напруженою, однак стабільною. Зареєстровано 1752 випадки цих недуг, що на 6% більше показників попереднього тижня (коронавірусну хворобу виявили у 256 хворих). Серед недужих переважали діти віком до 18 років – 990 хворих. Найбільше вірусних інфекцій зафіксували серед дітей вікової групи 5 – 9 років – 363 пацієнти. Шпиталізували 97 недужих (дітей і дорослих майже порівну: 49 і 48 відповідно).

Інтенсивний показник захворюваності по ГРВІ та грипу становить 656,1 на 100 тисяч населення, що на 14% нижче середнього рівня інтенсивності перевищення епідемічного порогу для Сумського району (762,17 на 100 тисяч населення).

Наприкінці місяця, орієнтовно 30 листопада, до Центрів первинної медико-санітарної допомоги має надійти вакцина від COVID-19. Препарати для щеплення від грипу можна придбати власним коштом в аптеці та щепитися у задекларованого лікаря. Приблизна вартість — від 370 грн до 450 грн. В аптеках міста наявні наступні вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник «Санофі Пастер», Франція, чотирьохвалентна), «Джісі Флю Квадривалент» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея, чотирьохвалентна).