002.jpg

Представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій, КП «Міськводоканал» взяли участь у Німецько-українській конференції муніципальних партнерств у м. Лейпциг (Німеччина).

Цьогоріч захід відбувся під гаслом «Разом для Європи: солідарність, відбудова й погляд у майбутнє». Він зібрав понад 600 учасників, а саме представників місцевого самоврядування України та Німеччини, фахівців комунальних підприємств, громадських організацій та грантодавчих фондів.

На конференції з промовами виступили Президент Німеччини Франк-Вальтер ШТАЙНМАЄР та Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ (онлайн), міністерка економічного співробітництва і розвитку Німеччини Свенья ШУЛЬЦЕ, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Олексій МАКЕЄВ.

Від Сумської міської ТГ до конференції долучились представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій: заступник директора, начальник управління економіки, інвестицій та фінансів програм соціального захисту Лариса СКИРТАЧ, головний спеціаліст відділу інвестицій та міжнародної співпраці Алла ГОРБАТЕНКО, а також головний інженер КП «Міськводоканал» Олексій ЖУКОВ.

Вони мали можливість поспілкуватися та налагодити контакти з представниками муніципалітетів міст у Німеччині та дізналися про можливості участі у програмах від GIZ у сферах охорони здоровʼя, енергоменеджменту. Представники сумської громади налагодили контакти з організаціями, які працюють у сфері муніципального партнерства.

Конференція муніципальних партнерств проводилася Сервісною службою Міста в Єдиному Світі (SKEW), що представляє організацію Engagement Global, за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку та у співпраці з приймаючим містом Лейпциг, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією об’єднаних територіальних громад та Українською асоціацією районних та обласних рад, а також Асоціацією міст Німеччини, Конгресом місцевих і регіональних влад Німеччини, Німецьким союзом міст і громад та Радою європейських муніципалітетів й регіонів.