0010.jpg

Під головуванням начальника Сумської міської військової адміністрації відбулась виїзна нарада щодо будівництва секторів поховань на Баранівському кладовищі.

Участь в ній взяли заступник очільника Сумської міської територіальної громади Віра МОТРЕЧКО, представники департаменту інфраструктури міста, управління капітального будівництва та дорожнього господарства, КУ «Центр учасників бойових дій», департаменту соціального захисту населення, інших структур та організацій, які займаються розв'язанням даного питання.

Серед присутніх на нараді були рідні загиблих захисників України. Вони озвучили керівництву громади своє бачення щодо того, як мають виглядати сектори з похованнями їхніх близьких.

Начальник Сумської міської військової адміністрації одразу зазначив, що це питання потребує чіткого бачення і системного підходу.

«Маємо дійти одностайної думки щодо того, який вигляд повинні мати ці сектори. Потому якісно виконати будівельні роботи. Нині ж, з огляду на те, що скоро розпочнуться морози та випаде сніг, треба зробити так, аби рідні могли без проблем дійти до могил», – сказав Олексій Дрозденко.

Беручи до уваги погодні умови та низькі температури, які прогнозують на кінець листопада та грудень, у цьому році планується виконати роботи в частині планування та підготовки до бетонування (підсипка шару гравію), а роботи з бетонування доцільно проводити при температурі повітря від +10 С0 у 2024 році.

Олексій Дрозденко доручив розв'язати питання з підсипкою шару гравію до наступної середи.
Через два тижні начальник Сумської міської військової адміністрації разом з батьками проінспектує виконання свого доручення.