002.jpg

Днями учні школи №4 мали змогу відвідати сумський слідчий ізолятор Державної пенітенціарної служби України у Сумській області.

Таку можливість юним сумчанам надали співробітники сумської поліції та пенітенціарної установи.

Хлопці та дівчата побували у приймальному відділенні для новоприбулих до СІЗО осіб, приміщенні харчоблоку, спортивній залі, приміщенні по господарському обслуговуванню. Також гостей пригостили свіжим хлібом, випеченим у пекарні СІЗО.

Співробітник пенітенціарного закладу розповів школярам про неповнолітніх, які перебувають під вартою, про вчинені ними злочини та визначену їм судом міру покарання. Така розповідь викликала шквал запитань у гостей, які цікавилися відповідальністю, передбачену громадянам, в тому числі й неповнолітнім, за розпиття алкоголю в громадських місцях, дрібне хуліганство, крадіжки тощо. Запитували, куди й до кого слід звертатися, якщо стосовно них дорослою особою вчинене правопорушення.

На ці та інші питання відповідав співробітник сектору Управління превентивної діяльності ГУНП Сумської області Олександр КОРОВЯКОВСЬКИЙ. Він та його колеги переконані, що відвідини юними сумчанами такого закладу матимуть лише позитивний та профілактичний характер.