003.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при в. о. міського голови Юлії ПАВЛИК доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець проінформувала про те, що галузь продовжує працювати в режимі підвищеної готовності. Підпорядковані управлінню заклади забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги хворим, які лікуються в стаціонарах.

За даними щотижневого моніторингу, з 27 жовтня по 3 листопада спостерігалося зниження захворюваності на ГРВІ, грип і COVID-19 на 6%. Зареєстровано 1590 випадків цих недуг (коронавірусну хворобу виявлено у 152 сумчан). Серед недужих переважали діти віком до 18 років – 56% (888 хворих). Найбільше вірусних інфекцій зафіксовано серед дітей віком один – чотири роки. Шпиталізовано з вірусними інфекціями 5% недужих (84 людини), серед яких 55 дітей.

Інтенсивний показник захворюваності  по ГРВІ та грипу на 22% нижче середнього рівня інтенсивності перевищення епідемічного порогу для Сумського району.

Також Олена Чумаченко повідомила про те, що в усіх лікувальних закладах громади температурний режим відповідає нормам. Розпочаті ремонтні роботи з облаштування укриттів проводяться згідно з графіками.