002.jpg

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро ЛУБІНЕЦЬ у рамках першої робочої поїздки на Сумщину відвідав обласний центр.

Гість зустрівся з представниками влади різних рівнів, правоохоронних органів, інших відомств. Серед присутніх були начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО та заступник очільника Сумської міської ТГ Віра МОТРЕЧКО.

Омбудсман представив структуру та основні напрямки діяльності інституції, окремі результати роботи. Також акцентував на розбудові регіональної мережі представництв як дієвого інструментарію захисту прав людини, громадянина.

«У кожному регіоні я формую дієву регіональну команду на чолі з регіональним представником. Він діє на підставі основного Закону України – Конституції та окремого мого доручення. Фактично мій представник не відрізняється від мене у повноваженнях, єдине, що мої повноваження розповсюджуються на всю територію України та за її межі, бо я перевіряю діяльність МЗС, наших дипломатичних представництв, а мої представники обмежені у своїй діяльності географічно – межами відповідної території», – зазначив Омбудсман.

Дмитро Лубінець офіційно повідомив про призначення представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Сумській області Тетяни МИРОНЕНКО.