007.jpg

На черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини під головуванням заступника очільника Сумської міської ТГ Віри МОТРЕЧКО розглянули 26 питань щодо реалізації прав дітей.

Серед питань, які розглядала комісія, 22 стосувалися захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх. Решта чотири – спірні питання, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволено вчинити 20 правочинів за участю дітей: оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, продаж та розподіл спадкового майна, продаж рухомого майна тощо.

Серед немайнових питань, які розглянула комісія, були такі, що стосувалися доцільності зняття опіки з піклувальника, надання дітям статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, щодо дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, щодо влаштування дитини до державного закладу тощо.

Також на засідання затвердили п’ять індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.