001.jpg

На базі Простору соціальної адаптації територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» розпочала роботу «Школа соціальної роботи».

Проєкт спрямований на розвиток людського потенціалу фахівців громади, відповідальних за організацію роботи системи соціального обслуговування та соціального захисту населення.

Ініціативу презентували кураторка проєкту Анна БІЛЯВСЬКА та експерт Регіонального Центру підвищення кваліфікації Київської області Ольга МАКАРОВА. Для участі відібрали 20 територіальних громад України, серед яких і сумська.

До навчання запросили представників департаменту соціального захисту населення, терцентру «Берегиня», «Центру учасників бойових дій» та інших закладів соціальної сфери. Протягом 9 місяців вони матимуть можливість пройти навчання та отримати відповідні сертифікати.

Учасники «Школи соціальної роботи» опановуватимуть сучасні підходи та інструменти щодо розробки і впровадження місцевої соціальної політики, навчатимуться використовувати партисипативне планування, надавати, оцінювати та диверсифікувати соціальні послуги для населення, організовувати нові форми надання послуг, залучати різні зацікавлені сторони та бенефіціарів.

Додамо, що проєкт «Школа соціальної роботи» започаткований Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.