004.jpg

Начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА взяла участь у цифровому форумі Дієвий ЦНАП 4.0, який відбувся в Києві.

Захід об’єднав представників Європейського Союзу (ЄС), Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, міністерств, органів державної влади, ЦНАПів з усіх областей України, представників ІТ-спільноти та партнерів Мінцифри.

Загалом до Форуму долучились понад 170 учасників.

Говорили про цифрову трансформацію системи надання адміністративних послуг під час повномасштабної війни, а також про плани на повоєнний період. Також учасники Форуму під час панельних дискусій обмінялися досвідом та інноваційним підходом у розбудові доступного державного сервісу для українців. Мова йшла про створення сучасних ЦНАПів, використання ІТ-рішень для надання послуг, переобладнання центрів, просування цифровізації послуг та впровадження мобільних ЦНАПів для віддалених громад.

Серед іншого обговорювалися шляхи підтримки розвитку мережі ЦНАП, поширення позитивного досвіду й успішних практик щодо створення центрів, а також налагодження співпраці та взаємодії між учасниками процесу надання адміністративних послуг для забезпечення безбар'єрного доступу до якісного державного сервісу в кожній громаді.

Форум організовано Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з ПРООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.