007.jpg

До Європейського дня протидії торгівлі людьми, який припадає на 18 жовтня, сумчан інформуватимуть про те, як не потрапити в тенета злочинців.

Задля цього Міністерство соціальної політики України розпочало інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ», в рамках якої громадянам наголошуватимуть на правилах безпеки під час міграції. «Торгівля людьми – темна сторона нашого світу.

Цей злочин може адаптуватися до потреб «ринку», законів, економічної та соціальної ситуації в країні. Він може набувати різних форм, від примусової праці до сексуального чи домашнього рабства», – зазначають організатори проєкту.

Жителі громади можуть повідомляти відповідні служби про випадки торгівлі людьми, будь-який інший вид експлуатації, або ж, якщо вони самі потерпіли від цього злочину, за телефонами: 102 – поліція, 527 – національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, 1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, 112 – служба екстреної допомоги в ЄС.

Інформаційна кампанія «ПРИДИВИСЬ» створена за підтримки IOM Ukraine з метою запобігання торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції.