002.jpg

Під головуванням заступника очільника Сумської міської ТГ Станіслава ПОЛЯКОВА відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Учасники обговорили важливі для розвитку бізнесу питання щодо реалізації проєктів та ініціатив у межах Програми підтримки малого і середнього підприємництва Сумської міської територіальної громади на 2022–2024 роки. Зокрема йшлося про використання коштів бюджету громади для сприяння та підтримки реалізації бізнес-ідей, проведення конкурсу стартапів; компенсацію роботодавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця; проведення для підприємництва семінарів з актуальних питань розвитку бізнесу, круглих столів, інших навчальних заходів з залученням фахівців Торгово-промислової палати України в Сумській області та відділу взаємодії з роботодавцями Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості. Детальну інформацію щодо участі у відповідних програмах можна отримати в департаменті інспекційної роботи (вул. Британська, 21, каб. 207, телефон: 70-06-54).

Також представників бізнес-спільнот проінформували про можливості приватизації та оренди Державного майна на території Сумської міської ТГ і про активні програми для розвитку бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць (дізнатися більше про це можна у фахівців Сумської філії Сумського обласного центру зайнятості, вул. С. Бандери, 45, каб. 213, 214, 215, 216).