005.jpg

КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» провела вже традиційні для осені змагання серед сумчан поважного віку «Золотий вік – вік активного довголіття».

Змагання, як і завжди, присвятили Міжнародному дню людей похилого віку. У них взяло участь понад 80 літніх сумчан.

«Ви – підтвердження того, що ми – сильна нація. Залишайтеся бадьорими та незламними, – сказала, звертаючись до учасників змагань, заступник очільника Сумської міської ТГ Віра МОТРЕЧКО. – Дякуємо нашими воїнам за те, що захищають нас. Янгола охоронця їм. Своєю чергою ми тут, у тилу, робитимемо все для того, щоб життя продовжувалося».

Військовик Андрій ТИМОФІЄВ подякував спортсменам поважного віку за те, що залишаються активними та залученими в громадське життя й слугують прикладом для молодших поколінь.

«Коли повернуся на передову, розповім побратимам, що ви також не опускаєте руки. Це для нас стимул і натхнення на подальшу боротьбу з ворогом», – сказав захисник України.

Змагання складалися з шести видів: скандинавська ходьба, туристичне багатоборство, настільний теніс, біг на 60 м, велоперегони, дартс. Переможців визначали окремо в кожному виді. А в деяких – ще й по вікових категоріях.

Всі учасники змагань отримали подарунки, а переможці та призери – ще й медалі.

Як зауважила директор терцентру «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО, їхні підопічні не лише приділяють увагу фізичній активності, але так само заповзяті на волонтерській ниві, охоче долучаються до благодійних акцій на підтримку захисників і захисниць.