004.jpg

Начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО доповів очільнику міської ТГ Олександру ЛИСЕНКУ про роботу міського пасажирського транспорту минулого тижня.

За словами Сергій Яковенка, тривали контрольні перевірки роботи міського пасажирського транспорту у вечірній час. Зокрема, фахівці відділу моніторили центральну частину міста (зупинка «Універмаг Київ» у напрямку Покровської площі).

Головним чином зважали на дотримання графіків руху на 17 автобусних маршрутах. Раніше зазначеного часу закінчив роботу транспорт на автобусних маршрутах № 52 та № 56 (ТОВ «Сумипастранс»). Акти, складені під час перевірки, направили перевізникам для усунення недоліків.

Окрім того, 21 вересня здійснювався контроль санітарно-технічного стану транспортних засобів на кінцевій зупинці «12 мікрорайон». Тут перевіряли зовнішній та внутрішній стан транспортних засобів, наявність в салонах QR-кодів мапи захисних споруд, необхідної інформації для пасажирів та відповідність надписів на маршрутних вказівниках. Зауваження зазначили у відповідних актах та направили перевізникам для усунення.

Також начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг повідомив, що минулого тижня КП «Електроавтотранс» обслуговувало 17 тролейбусних маршрутів із випуском у будні 37 одиниць електротранспорту та дев’ять автобусних маршрутів – з випуском 14 автобусів. Паралельно фахівці транспортного відділу вивчали пасажиропотік на тролейбусних маршрутах. Його результати наразі опрацьовуються. Наступного тижня заплановано вивчення пасажиропотоку на автобусних комунальних маршрутах.

Очільник громади Олександр Лисенко звернув увагу начальника відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг на проблему, пов’язану з проїздом у комунальному транспорті школярів з-поміж ВПО.

Сергій Яковенко повідомив, що за домовленістю з КП «Електроавтотранс», ця категорія дітей, так само як учні закладів освіти Сумської міської ТГ, користується автобусами та тролейбусами комунального підприємства безплатно.

Втім, очільник сумської громади доручив профільному відділу готувати зміни до рішень, які документально зафіксують право школярів-переселенців на безоплатний проїзд у комунальному транспорті.