002.jpg

Школярі та педагоги Сумської міської ТГ активно долучаються до Всеукраїнської благодійної акції «Смілива гривня», яка покликана зібрати кошти на потреби ЗСУ.

Започаткували ініціативу Національний банк України разом із партнерами. До 30 листопада по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 коп. та 1, 2, 5 і 10 грн. Зібрані кошти будуть перераховані на потреби Збройних Сил України.

Кожен, хто має бажання зробити свій внесок, може звернутися до найближчого відділення одного з банків-партнерів акції та переказати кошти на спецрахунок Національного банку України. Школярі можуть просто принести монети до школи.

У межах акції «Смілива гривня» можна здавати банкноти та монети, які перебувають в обігу. Організатори звертають увагу на те, що монети номіналами 1, 2, 5 та 25 коп.участі в межах акції не беруть. Натомість такі монети можна обміняти у відділеннях уповноважених банків (АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», АТ «ПУМБ», АТ «Райффайзен Банк») до 30 вересня включно та потім переказати кошти на потреби ЗСУ.

Не всі відділення банків роблять такий обмін, тому адреси потрібно уточнювати в банках.

Минулоріч учасники акції зібрали майже 5 млн грн у вигляді монет, з них понад 4 млн грн надійшло від закладів освіти.