007.jpg

Департамент соціального захисту населення продовжує оздоровлювати юних сумчан пільгових категорій.

На початку вересня 24 дитини вирушили до табору «Артек-Прикарпаття», який розташований у Львівській області. Серед відпочивальників 22 дитини, чиї батьки нині беруть безпосередню участь у заходах із забезпечення національної безпеки та оборони.

Всього з початку оздоровчої кампанії 2023 року департамент направив на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, 43 дитини. Це діти учасників бойових дій, діти з інвалідністю, діти-сироти, діти з-поміж внутрішньо переміщених осіб, дитина з малозабезпеченої сім’ї та дитина загиблого захисника України. Семеро дітей відпочили в Німеччині: четверо дітей з багатодітних сімей, двоє – з-поміж вимушених переселенців та дитина-сирота.

Оздоровча кампанія триває, оскільки заклади мають змогу приймати дітей протягом року. Під час навчального періоду відпочивальники розглядають теми в межах шкільної програми.

Попередньо заброньовано відпочинок у вересні батьками чи законними представниками для 49 дітей. Для відпочинку вони обрали чотири заклади оздоровлення в карпатському регіоні – ТОВ «Туристично-оздоровчий комплекс «Едельвейс» (Івано-Франківська область), ТОВ «Оздоровчо-профілактичний комплекс «Планета Здоров’я» (дитячий оздоровчий табір «Артек-Прикарпаття», Львівська область), ТОВ «Водограй» (Закарпатська область), КНП «Закарпатський обласний дитячий санаторій «Малятко». Діти забезпечуються збалансованим харчуванням, беруть участь у виховних, патріотичних, оздоровчих, розважально-ігрових програмах, змаганнях, фестивалях, набувають досвіду громадської діяльності та спілкування з однолітками з різних куточків країни.

За детальною інформацією з питань організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, необхідно звертатися до департаменту соцзахисту населення: вул. Харківська, 35, робоче місце № 12; тел.: 78-71-12.