002.jpg

Сумські комунальні підприємства, установи соціальної сфери та охорони здоров’я, добробатівці та капелани отримали від міст-партнерів Целлє (Німеччина) та Ґожув Вєлькопольський (Польща) автомобілі та автобуси.

Церемонію передачі техніки символічно приурочили до Дня міста Суми. Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО, начальник ОВА Володимир АРТЮХ, голова обласної ради Володимир ФЕДОРЧЕНКО, народні депутати України Михайло АНАНЧЕНКО та Ігор ВАСИЛЬЄВ вручили керівникам закладів і підприємств ключі від авто та сертифікати:

  • КП «Міськсвітло» – VOLKSWAGEN PASSAT;
  • КП «Зеленбуд» – ŠKODA FABIA;
  • КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» – RENAULT KANGOO;
  • КНП «Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії» – ŠKODA;
  • КНП «Сумська міська клінічна стоматологічна поліклініка» – ŠKODA FABIA;
  • КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» – TOYOTA Land Cruiser Ambulance;
  • КНП «Центральна міська клінічна лікарня» – TOYOTA Land Cruiser Ambulance;
  • КНП «Клінічна лікарня № 5» – TOYOTA Land Cruiser Ambulance;
  • ДФТГ № 2 – RENAULT KANGOO;
  • управління Сумської Єпархії Православної Церкви України – ŠKODA FABIA;
  • КП «Електроавтотранс» – Solaris Urbino 12.

«Ми дякуємо нашим колегам з міст-побратимів і символічно, що саме у День міста лікарні, соціальна сфера, комунальні підприємства, добробатівці отримують таку необхідну техніку. Уряди країн світу допомагають нашій державі військовою технікою та озброєнням, а муніципалітети громад – цивільною технікою та оснащенням. Така народна дипломатія дуже допомагає нам. Тож, ми щиро дякуємо нашим партнерам, нашим колегам за вияв такої підтримки. Це важливо для нас і ніколи не забудеться сумчанами, – наголосив Олександр Лисенко. – Міжнародну співпрацю будемо продовжувати та розширювати, бо вона допомагає нам розвивати, розбудовувати та захищати наше місто. Ми шукаємо нові контакти та можливості, аби міжнародне партнерство було ефективним і ми отримували саме те, у чому маємо потребу».

Сприяють цьому й народні депутати України. Як розповів Михайло АНАНЧЕНКО, він постійно на зв’язку з очільником громади, допомагаючи налагоджувати міжнародну взаємодію, аби Суми отримували необхідну підтримку. Вже найближчим часом заплановані спільні проєкти з органами влади та громад Чехії, далі – організація співпраці сумського бізнесу з країнами Сходу.

За словами Олександра Лисенка, вже є домовленість із новим містом-партнером Сакраменто (США) щодо постачання до 10 автобусів. Отримати їх планують у поточному році, як і техніку для комунальних та інших служб.

Архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій звернувся до присутніх зі словами вдячності за їхню діяльність, спрямовану на розвиток громади та регіону. Подякував іноземним партнерам за системну допомогу та порозуміння. Він освятив передану техніку та побажав, аби вона довго слугувала сумчанам для добрих справ. Користуючись нагодою, архієпископ вручив очільнику громади Олександрові Лисенку за жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та незалежності медаль Православної Церкви України «Хрест свободи».

Керівництво громади та області, народні депутати України оглянули автобуси та автомобілі, поспілкувалися щодо перспектив співпраці та розвитку громадського транспорту, визначивши спільний напрямок дій.

Отримані від м. Ґожув Вєлькопольський три автобуси «Соляріс» місткістю 100+ відповідають усім вимогам безбар’єрності та іншим міжнародним стандартам, мають належний технічний стан. За словами очільника громади, після перевірки та постановки на облік вони курсуватимуть на маршрутах, де є великий пасажиропотік, зокрема, мова про 9–12 мікрорайони, вул. Ковпака, вул. Роменська, вул. Героїв Крут, вул. Г. Кондратьєва та інші.

Додамо, що машини для медичних закладів мають підвищену прохідність, пристосовані для транспортування хворих.