007.jpg

Містянам пропонують ознайомитися з антивоєнним проєктом «Патріотичний АРТплакат» у стилістиці традиційних українських розписів, до якого долучилися й сумчани.

Двандцята робота має назву «Тортури культури». Автор – Дарина КЕЗЬ (м. Славутич, 2022).

«Все своє дитинство, і навіть період окупації, я провела у рідному місті Славутич. Мені важливо доносити й нагадувати людям нашу культуру, ідентичшсть, а також спробу їх руйнаціїї через свою творчість. Цим плакатом я показую суть режиму країни-агресора не тільки у період війни, а й багатьох століть. Вона намагається розплести «наше Я» і перев'язати на свій лад. Та не настане той день, коли українці перестануть творити свою історію, свою націю, свої традиції та свою культуру»

Нагадаємо, проєкт запровадила просвітницька платформа UA.HERITAGE у партнерстві з Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва. Роботи для проєкту надали українські художники та майстри народних декоративних розписів, які розробили актуальні патріотичні, саркастичні чи трагічні образи, щоб розповідати світу про війну в Україні та пишатися нацією Героїв.