004.jpg

У Сумській міській територіальній громаді розпочалося громадське обговорення щодо присвоєння вулиці Проєктна №10 найменування вулиця Дмитра Євдокимова

Про це повідомили у Департаменті забезпечення ресурсних платежів.

Це вулиця, яка відповідно до схеми магістралей внутрішнього та зовнішнього транспорту Генерального плану міста належить до магістральної вулиці районного значення.

Пропонується вшанувати пам'ять солдата 95-тої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України Дмитра Євдокимова. Він народився у 1998 р. у м. Тростянець. Був активним учасником, а потім — інструктором патріотичного юнацького табору «Коловрат» на Сумщині. Навчався на історичному факультеті Київського Національного Університету Тараса Шевченка та у харківському осередку Української академії лідерства. Дмитро Євдокимов був талановитим молодим ученим, істориком та письменником.

У 2019 році – на строковій службі у Десантно-штурмових військах ЗСУ. Після служби поновив навчання на історичному факультеті, але не встиг завершити 4-й курс. З початком повномасштабного вторгнення вже 26 лютого 2022 року – у війську. Героїчно загинув 29 березня 2022 року, захищаючи Київ від російського агресора на Житомирському напрямку. Поховали Дмитра Євдокимова у рідному Тростянці. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Громадське обговорення розпочато за зверненням народного депутата України Ярослава Юрчишина.

Пропозиції та зауваження громадськості можна подавати на адресу електронної пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 7 листопада.

Детальніше – за посиланням та за телефонами 700-404, 700-413, 700-412.