0012.jpg

Містянам пропонують ознайомитися з антивоєнним проєктом «Патріотичний АРТплакат» у стилістиці традиційних українських розписів, до якого долучилися й сумчани.

Сьома робота має назву Цвіт нашої єдності» (з елементами Петриківського розпису, 2022.)

Автор – Євгенія МОТОРНА (м. Дніпро): «В композиції «Цвіт нашої єдності» мені хотілося втілити силу єдності людей у вигляді образу рук та долонь, що переплітаються у відповідних жестах в утворюють символічну квітку. Елементи Петриківського розпису поєднуються зі стилізованим малюнком рук, ніби «проникаючи» крізь них. Розкриті долоні зверху ніби передають енергію, любов і силу, яка квітне у вигляді переплетінь рук і дає «плоди» -– ягоди, які турботливо утримують долоні знизу композиції. Так само наші предки передали нам наші традиції, а ми – прийдешні покоління, плекаємо їх і розвиваємо».

Нагадаємо, проєкт запровадила просвітницька платформа UA.HERITAGE у партнерстві з Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва. Роботи для проєкту надали українські художники та майстри народних декоративних розписів, які розробили актуальні патріотичні, саркастичні чи трагічні образи, щоб розповідати світу про війну в Україні та пишатися нацією Героїв.