003.jpg

У рамках реалізації проєкту «гроші ходять за людиною» два санаторії сфери управління Мінсоцполітики надають соціальні послуги деяким категоріям громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Йдеться про санаторії «Батьківщина» (м. Трускавець) та «Слава» (м. Миргород).

До категорій, які можуть розраховувати на соціальні послуги, відносяться внутрішньо переміщені особи з-поміж: осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, зокрема під час обов’язкової евакуації; особи, житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, та інформація про яке підтверджується відомостями з відповідного Державного реєстру майна.

Громадянам пропонують соціальні послуги зі стаціонарного догляду, притулку, підтриманого проживання, соціальної адаптації відповідно до державних стандартів соціальних послуг.

Аби отримати їх, до департаменту соціального захисту населення необхідно подати заяву та документи: паспорт та код; копію довідки МСЕК або пенсійне посвідчення; довідку про взяття на облік ВПО.

Працює телефон для довідок: 78-71-34, 78-71-35.

Сам проєкт «гроші ходять за людиною» триватиме до 31 грудня поточного року.