004.jpg

У рамках проєкту Програми ООН зі створення Інтегрованої моделі відновлення та розвитку громади відбувся дводенний візит експертів до Сум.

У перший день роботи в громаді науковці з Навчально-наукового інституту «Інститут державного управління» ХНУ ім. В. Н. Каразіна Юрій ОРЕЛ та Олег КУЛІНІЧ зустрілися з працівниками управління стратегічного розвитку міста. Сумчани презентували напрацювання управління щодо стратегії розвитку громади, системи моніторингу та оцінювання, управління проєктами відповідно до кращих практик і методологій та спільно з гостями обговорили майбутній функціонал та роль Центру відновлення громади.

Наступного дня відбувся тренінг «Взаємодія ОМС з організаціями громадянського суспільства у вирішенні питань соціального і гуманітарного розвитку громади», в якому взяли участь працівники структурних підрозділів міської ради та представники громадських організацій. Учасники дізналися про різні аспекти проєктного підходу, важливість планування та управління ризиками, зв'язок проєктного менеджменту з програмно-цільовим та стратегічним управлінням. Вони також освоїли тему залучення грантів та донорів, обґрунтування проєкту, аналіз проблем громади, моніторингу та оцінювання діяльності, а також звітування за проєктом.

«Нові знання та навички, отримані під час тренінгу, стануть цінним інструментом для розвитку громад та ефективної роботи зі сталим соціальним і гуманітарним розвитком. Ми вдячні учасникам за їх активну участь та дискусії, а також нашим чудовим експертам за яскраву та інформативну програму тренінгу», – зазначили в управлінні стратегічного розвитку міста.