002.jpg

Депутати міської ради підтримали проєкт рішення «Про обмеження граничного розміру заробітної плати працівникам виконавчих органів Сумської міської ради, комунальних підприємств та установ Сумської міської ради на період воєнного стану».

Ініціювала розгляд питання депутатська фракція «Слуга народу». Відповідний проєкт рішення підтримали 25 обранців.

«Це рішення жодним чином не стосуватиметься звичайних працівників міськради, спеціалістів і головних спеціалістів. Воно буде стосуватися керівників, які отримували понад 50 тис. грн. Ці кошти будуть заощаджені та спрямовані на облаштування бомбосховищ, укриттів, на захист нашої громади, допомогу військовим і на медицину, бо зараз є дуже велика потреба у реабілітації військових та поранених. Дякую депутатам, що підтримали це дуже важливе для громади рішення», – підсумував голосування голова депутатської фракції «Слуга народу» Артем КОБЗАР.

Рішенням визначено, що заробітна плата цим працівникам нараховується в розмірі, що не перевищує 25 тис. грн на місяць з урахуванням премій, надбавок та інших додаткових виплат, передбачених законодавством.

«Наша фракція підтримала цей проєкт рішення. Але не треба думати, що хтось жирував. Багато керівників комунальних підприємств, заступників і взагалі працівників, починаючи не з 2022, а з 2014 року, допомагають нашим захисникам і захисницям. На кошти зі своєї заробітної плати ми закуповуємо матеріали, обладнання тощо. Якщо ми не виходимо в ефіри й не розповідаємо, не означає, що ми не допомагаємо. Допомагали. Допомагаємо і будемо допомагати. Хотілося б, щоб депутати, які сьогодні підтримали це рішення і не працюють в органах виконавчої влади та на комунальних підприємствах, також звернулися до своїх роботодавців і запропонували, якщо у них зарплата понад 25 тис. грн, зменшити її», – сказав голова депутатської фракції «ВО «Батьківщина» Анатолій САГАЧ.

«Під час війни всі мають працювати на Перемогу. Сьогодні разом із колегами ми майже одноголосно підтримали рішення про обмеження заробітних плат керівному складу Сумської міської ради. Не може сьогодні солдат, який захищає країну, отримувати менше, ніж держслужбовець будь-якого рангу», – зазначив голова депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Вадим АКПЄРОВ.

«Під час розгляду бюджетних питань ми постійно наголошуємо на тому, що основні кошти сьогодні повинні йти на безпеку та оборону, на підтримку ЗСУ, на відновлення економіки, відновлення пошкоджень, на допомогу ВПО. Моя позиція така, щоб заощаджені після ухвалення відповідного рішення кошти перенаправлялися цілеспрямовано на підтримку наших захисників. Таким чином кожен посадовець розумітиме, що частка його заробітку пішла на відповідні потреби. Ми підтримуємо захисників, а вони відповідають наступом на ворога і ми разом рухаємося до Перемоги», – зазначив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.