007.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику Сумської міської ТГ Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець повідомила про те, що галузь продовжує працювати в режимі підвищеної готовності. Підпорядковані управлінню охорони здоров'я лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги хворим, які перебувають на стаціонарному лікуванні, а таких наразі 1221 (діти – 165). У лікарнях залишаються двоє постраждалих від атаки ворожих дронів 3 липня.  

Також Олена Чумаченко проінформувала про підготовку галузі до осінньо-зимового періоду. Шість закладів провели гідравлічні випробування теплових мереж та очікують на отримання актів готовності. Щодо облаштування укриттів, по двох об’єктах продовжуються ремонтні роботи (виконані на 40%), ще по одному – триває процедура закупівлі послуг. Також управлінням охорони здоров'я підготовлені пропозиції до депутатського корпусу на виділення додаткових коштів на розробку проєктно-кошторисної документації та проведення відповідних робіт.