007.jpg

В обласному центрі у рамках Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) зі створення Інтегрованої моделі відновлення та розвитку громади відбувся тренінг «Гендерна рівність: переваги для відновлення та розвитку громад».

Сумська міська ТГ взяла участь у проєкті як пілотна громада.

Під час тренінгу експерти й спеціалісти структурних підрозділів міської ради навчалися, як зробити громаду гендерно орієнтовною та як при розробці планувальних документів враховувати гендерний підхід.

«Гендерне планування враховує те, що різні групи жінок і чоловіків мають різні потреби та можливості. І має на меті мінімізувати ці нерівності шляхом більш раціонального розподілу ресурсів, дій та відповідальності. Саме тому необхідно застосовувати гендерний підхід при розробленні стратегічних документів, міських цільових програм у різних галузях», – зазначила учасниця тренінгу, завідувач сектору адміністрування ініціатив стратегічних змін управління стратегічного розвитку міста Софія ДРОЗД.

Проєкт ООН спрямований на зміцнення потенціалу органів місцевого самоврядування територіальних громад України щодо повоєнного відновлення й розвитку територій і громад та реалізується в Україні за сприяння уряду Швеції. Мета – вивчення та аналіз поточного стану розвитку громади по різних напрямках.