006.jpg

У Сумах відбувся фестиваль «Sumy Energy Fest», який став завершенням 9-х Днів Сталої енергії в Сумській міській територіальній громаді.

Організатором заходу виступив департамент фінансів, економіки та інвестицій. Він є частиною грантового проєкту «Підвищення обізнаності населення Сумської міської територіальної громади про можливості відновлювальної енергетики», який реалізується при співпраці з ГО «Екодія» (м. Київ) і ГО «Екоклуб» (м. Рівне) у рамках проєкту: «Закриття циклу: справедливий енергетичний перехід, розроблений містами та регіонами», що фінансується Європейським Союзом.

Піднесений настрій глядачам створювали танцювальний колектив Dance Studio S&P та вихованці відділення спортивної аеробіки дитячо-юнацької спортивної школи «Суми».

Під час фестивалю нагородили переможці конкурсів, які проводили протягом червня департамент фінансів, економіки та інвестицій і Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Роботи оцінювали провідні експерти у сфері енергоефективності, клімату та охорони довкілля: Національні експерти Угоди Мерів в Україні, ГО «Екоклуб», ГО «Екодія», ГО «Еколтава», ГО Екологічна нація (м. Київ), департамент охорони довкілля та енергетики Сумської ОВА.

Керівник ГО «Екологічна нація», дитячий письменник, автор-виконавець пісень Богдан КРАСАВЦЕВ презентував свої екологічні книжки для дітей, заспівав екологічних пісень та провів інтерактивну гру «Сортуй правильно».

Паралельно із заходом в холі всі присутні мали можливість ознайомитись з роботами учасників конкурсів та робіт, які були виготовлені в рамках майстер-класу з ліплення та живопису від дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка.

Також організатори відзначили подяками всіх, хто брав участь в організації заходів, присвячених Дням сталої енергії.