001.jpg

У Сумах відбулися заходи з нагоди Дня Конституції України.

Зранку біля пам’ятного знаку загиблим захисникам України, що на Центральному кладовищі, зібралися представники сумської громади, влади області, громадських організацій та містяни. Пам'ять Героїв присутні вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до підніжжя знаку.

Потому в Конгрес-центрі СумДУ провели нагородження бійців, які зараз стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави, і тих, хто віддав свої життя, боронячи рідну землю.

Очільник Сумської МТГ Олександр ЛИСЕНКО, звертаючись до присутніх, наголосив на тому, що Конституція є основним законом, який об’єднав найголовніше для нашої держави та нашого суспільства – права і свободи.

«Українці – вільні люди. Саме це підкреслює Конституція України. День Конституції нагадує нам про нашу державність, яку ми зараз захищаємо. Але коли ми говоримо про права і свободи, маємо пам’ятати про обов’язки. Є такий обов’язок – боронити свою землю. Дякую всім захисникам, присутнім у цій залі, і всім бійцям, які зараз на фронті, за те, що вирішили виконувати цей почесний обов’язок. Дякую всім родинам загиблих Героїв, які дали нам віру в майбутнє нашої держави і наших дітей. Ми маємо перемогти і ми переможемо. Слава Україні!» – зазначив Олександр Лисенко.

Очільник громади вручив відзнаки й нагороди захисникам і родинам померлих Героїв.

Посвідчення про присвоєне звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно) урочисто передали матері військовослужбовця Артура Ворони, який загинув 15 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання у Маріуполі.

Почесною відзнакою виконавчого комітету «Захисник України. Герой міста Суми» нагородили посмертно війсковослужбовців, які брали участь у боях 24 лютого 2022 року біля військового містечка по вул. Г. Кондратьєва. Відзнаки вручили дружині старшого лейтенанта Андрія Пархоменка, дружині сержанта Олега Кулаковського, дружині старшого солдата Івана Ковальова, матері солдата Микити Ісаченка.

За активну громадянську позицію, особисту мужність і відданість військовій справі під час захисту територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок в обороноздатність міста у воєнний час та з нагоди Дня Конституції України нагородили добровольців добровольчих формувань Сумської МТГ.

Почесну відзнаку «За заслуги перед містом ІІІ ступеня» очільник громади вручив Павлу ШАПОШНИКОВУ, подяки міського голови отримали Ігор РАК, Олександр СІРОБАБА, Олег БЕССАРАБ, Олег СИДОРЕНКО, Наталія ХОМЕНКО, Віталій ВОРОЖКА, Андрій НАГОРНИЙ.

За активну громадянську позицію, волонтерську діяльність, вагомий особистий внесок у патріотичне виховання молоді Сум Почесною відзнакою міської ради «За заслуги перед містом ІІІ ступеня» нагородили голову Ковпаківської районної організації ветеранів України в місті Суми Георгія ЗАВГОРОДНЬОГО.