0010.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику громади Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про ситуацію в галузі.

На COVID-19 попереднього тижня захворіли 18 сумчан (серед них — одна дитина). У стаціонарі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» проходять лікування 11 дітей із підозрою на хворобу. У стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» перебувають п’ятеро жителів громади, у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» – стільки ж.

Олена Чумаченко зазначила, що заклади медицини громади забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги хворим, які проходять стаціонарне лікування. Таких пацієнтів наразі — 1406 (із них 191 дитина).

Також посадовиця доповіла про перебіг облаштування у підпорядкованих управлінню охорони здоров'я закладах укриттів відповідно до наявного фінансування. За словами Олени Чумаченко, наразі ведуться підготовчі та ремонті роботи у  КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», КНП «Центральна міська клінічна лікарня» і КНП «Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії». 

Крім того, заклади медицини готуються до нового опалювального сезону.