007.jpg

Департамент соціального захисту населення роз’яснює механізм отримання путівок для оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій.

Путівки для оздоровлення та відпочинку мають право отримати діти віком 7 – 18 років, які виховуються в малозабезпечених сім’ях і належать до таких категорій: дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування), дитина із багатодітної сім’ї.

Щоб дізнатися, чи має сім’я скористатися такою допомогою, потрібно перевірити право на отримання коштів для оздоровлення в розділі «е-Оздоровлення» на сайті Державного реєстру майнових об’єктів.

При підтвердженні можливості отримання бюджетних коштів, необхідно звернутися до АТ «ПриватБанк» та відкрити картку із спеціальним режимом використання. На карту будуть зараховані кошти у розмірі п’ять прожиткових мінімумів для дітей віком від 6 до 18 років –  14165 грн. Зарахування коштів проводиться в наступному місяці після відкриття картки та в порядку черговості відкриття поточних рахунків.

На сайті Державного реєстру майнових об’єктів можна визначитись із закладом оздоровлення у розділі «Пошук закладу», а обравши заклад – подати заявку.

Після зарахування коштів отримувачу необхідно протягом трьох місяців обрати один із закладів оздоровлення та відпочинку, які розташовані в Карпатському регіоні України. Розрахунок проводиться отриманою карткою АТ «ПриватБанку» по прибутті дитини до закладу.

Зазначимо, що таке оздоровлення здійснюється в рамках реалізації експериментального проєкту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, у дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в Карпатському регіоні, за принципом «гроші ходять за дитиною».

Наразі працівниками проводиться робота з інформаційного супроводження 218 сімей, які відповідають вимогам даного експериментального проэкту та які не мають мобільного додатку Порталу Дія: кожній родині пояснюється про можливість та порядок отримання й використання бюджетних коштів для оздоровлення та відпочинку дитини.