007.jpg

У Сумах визначилися з логотипом громадського (партиципаторного) бюджету. Відповідне рішення ухвалила Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми.

Переможцем визнано роботу молодого дизайнера Дар’ї ВДОВЕНКО. Логотипом стало стилізоване зображення сумки.

«Сумка символізує гроші (тобто бюджет), а також назву нашого міста згідно з легендою про його походження», - розповіла автор. «Декоративна галочка та ґудзик на клапані сумки є водночас образом людини (громадянина), яка підтримує розбудову і процвітання свого міста, і вибір певного проекту серед багатьох інших, що означає активність, бажання діяти та символ голосування (волевиявлення) громадянина за проект. Таким чином, логотип відображає бажання свідомої особистості бути корисною і спонукає кожного громадянина на участь у повсякденному житті рідного міста», - переконана дівчина.

Логотип виконаний у двох кольорових варіантах: зеленому та чорно-білому. За словами автора зелений колір означає гроші, бюджет міста, водночас символізує життя та розвиток. Чорний колір означає розкіш, багатство, мудрість, а білий – символ чистоти.

Нагадаємо, до Координаційної ради з питань громадського (партципаторного) бюджету м.Суми надійшло від п’яти авторів 9 розробок логотипу.

З них були відібрані три ескізи, до яких члени Координаційної ради, відзначивши, що кожен з них має свої певні переваги, але не може повністю відобразити визначену мету розробки лого, запропонували авторам внести певні корективи. На засіданні у понеділок були представлені оновлені варіанти і члени ради за підсумками обговорення та рейтингового голосування визначилися сьогодні з переможцем.

Логотип громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми покликаний відображати долучення мешканців міста Суми до розподілу бюджетних коштів на втілення проектів, запропонованих представниками громади.

Переможець та автори, чиї роботи були відібрані, отримають винагороду від партнера впровадження громадського бюджету у Сумах - Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

***

Автор логотипу - Вдовенко Дар’я, 1992 р.н., випускниця Сумського будівельного коледжу 2011 року, приватної школи дизайну «Успіх» 2013 року і Київського національного університету будівництва і архітектури 2015 року.

Працює за фахом на посаді інженер-конструктор в проектно-будівельному відділі ПАТ «Сумихімпром».

Вільний час присвячує сім’ї та різновидам творчості.