0010.jpg

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО під час сесії міської ради наголосив на тому, що питання реформування середньої школи в Сумській міській ТГ буде обговорене та узгоджене з усіма сторонами.

До сесії також долучилися батьки та вчителі шкіл громади, які виступили зі своєю думкою щодо впровадження реформування.

«Реформа повинна бути впроваджена до 2027 року, але до кінця цього року нам потрібно опрацювати всі питання, які є проблемними. Об’єднання шкіл повинно бути ефективним. Ця реформа не про посади, а про якісну освіту. Усі сторони процесу повинні прийти до єдиного ефективного рішення, – наголосив Олександр Лисенко і додав: – Хтось сказав, що вже є моє остаточне рішення, то це – неправда. Так, зроблена велика робота, опрацьований кожен заклад, сформовані певні пропозиції, але вони не є остаточними».

За словами очільника громади, остаточне рішення потрібно подати до вересня 2024 року на область, а далі для розгляду в Міністерство.

«Зараз ми розглядаємо пропозиції, а далі будемо продовжувати роботу робочої групи. Згоден з батьками і учителями, які були присутні, з того питання, що ми повинні включити в робочу групу більшість учителів», – сказав посадовець.

З його думкою погодився і голова депутатської фракції «Слуга народу» Артем КОБЗАР: «Сьогодні прийшло багато батьків, які відстоювали свою думку щодо бачення впровадження освітньої реформи в громаді. Будемо продовжувати працювати далі над цим процесом, щоб реформування не було «болючим» ні для кого. Я вважаю, що це найважливіше питання, яке розглядалося на сесії. Усі депутати виступають за те, щоб врахувати думку всіх сторін».