004.jpg

Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ провела урочисті заходи з нагоди випуску курсантів.

Цього року дипломи про проходження навчання отримали 89 юних правоохоронців. Вони будуть направлені до органів Національної поліції України захищати права і свободи громадян, їхню власність, життя і здоров’я.

На початку урочистостей випускники, їхні батьки, керівники навчального закладу, представники влади громади та області, хвилиною мовчання вшанували Героїв, які віддали свої життя за свободу і незалежність української землі, та всіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Далі пройшло урочисте вручення дипломів, участь у якому взяв очільник Сумської МТГ Олександр ЛИСЕНКО. Він звернувся з напутнім словом до випускників.

«Хочу подякувати нашим курсантам за те, що обрали для себе професію правоохоронця і, незважаючи на нелегкий період навчання, період ковіду і воєнного стану, стійко здобували необхідні знання, – зазначив Олександр Лисенко. – Сьогодні, нам, як ніколи, потрібні оборонці, щоб допомагати захищати наше місто й країну. З вашим гаслом «Знання. Закон. Честь» ми подолаємо будь-якого ворога. Але хочу сьогодні додати до цього гасла ще одне слово «Знання. Закон. Честь. Перемога». Дякую батькам за те, що підтримуєте своїх дітей, дякую керівникам і викладачам закладу за те, що виховуєте. Разом до Перемоги».

Загалом, за роки свого існування Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ підготувала вже понад 3000 випускників, які наразі працюють у правоохоронних органах, посідають керівні посади в Нацполіції України та її структурних підрозділах.