001.jpg

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику Сумської міської ТГ Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець повідомила, що захворюваність на ГРВІ та грип залишилася на попередньому рівні. Інтенсивний показник захворюваності на 32% нижче за цілорічний пороговий рівень.

За останній тиждень зареєстрували 1089 нових випадків ГРВІ та грипу. У структурі хворих дітей і дорослих було майже порівну. Серед дитячого населення переважали недужі віком 5–14 років, серед дорослого – віком 30–64 роки.

Шпиталізували протягом тижня 66 сумчан (36 дітей і 30 дорослих), що становить 5% від тих, хто захворів.

Загалом наразі на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я громади перебуває загалом 1444 людини, серед них 162 дитини. Лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги таким хворим.

Олена Чумаченко проінформувала про те, що у більшості закладів медицини завершився опалювальний сезон, оскільки температура у приміщеннях відповідає нормам. Надалі отримують тепло лише стаціонари КНП «Центральна міська клінічна лікарня» та КНП «Сумська міська клінічна лікарня № 5», а також  КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» та КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії»