003.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО під час пресконференції розповів про діяльність добровольчих формувань громади після реформування.

«Для нас принципово залишити в лавах ДФТГ кожного бійця, який має зброю, своє завдання та свою позицію», – наголосив Олександр Лисенко.

Наразі добровольчі формування сумської громади продовжують нести службу, дбаючи про безпеку та спокій сумчан. Реформування ДФТГ торкнулося лише їх кількості: дев’ять добробатів об’єднали в чотири. Вони повністю укомплектовані особовим складом і зброєю.

«Реформування завершилося. Його проводили для того, щоб кожна посадова особа, кожен командир добровольчого формування, кожен представник даного підрозділу знав своє завдання. Чисельність особового складу ДФТГ ані в Сумах, ані в жодному з районів області не зменшилася. Тільки збільшилася. Командири отих п’яти добровольчих формувань залишаються в строю виконувати визначені завдання тільки в підпорядкуванні командирів формувань, що діють. Для добровольців, які також виявлять бажання стати на захист Сум та Сумщини, зброя та боєприпаси є», – повідомив командир в/ч 7045 Сергій КИР’ЯН.

Очільник Сумської міської ТГ запевнив: громада, як і раніше, допомагатиме зареєстрованим на її території добробатам у питаннях несення служби. Також для бійців зберігаються встановлені торік на рівні громади соціальні гарантії.

«Торік на утримання формувань, облаштування позицій, розв'язання інших питань добровольчих формувань з бюджету громади направлено 160 млн грн. В поточному році ми теж запланували відповідне фінансування. Зокрема, на утримання, соціальну підтримку, а це і щомісячні виплати кожному бійцію, торік це було 6,5 тис. грн, а зараз 8 тис. грн, і пільги за оплату житлово-комунальних послуг, на придбання форми та всього того, окрім зброї, що необхідно, на продовження облаштування позицій. Загалом заплановано 246 млн грн», – наголосив очільник громади.

Також Олександр Лисенко повідомив про те, що, для підвищення обороноздатності громади, в Сумах проводитимуть військовий вишкіл охочих з-поміж числа цивільного населення.