005.jpg

Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг спільно з представниками Укртрансбезпеки та управління патрульної поліції в Сумській області провів нараду з перевізниками, на якій розглянули актуальні питання в галузі пасажирського транспорту громади.

Начальник відділу державного нагляду (контролю) Державної служби України з безпеки на транспорті в Сумській області Юрій МАКАРУХА проінформував перевізників про попередні результати перевірок технічного стану пасажирського транспорту під час проведення місячника профілактичних заходів на автотранспорті «Перевізник. Зима – 2023», який проходить в Україні з 6 по 31 січня 2023 року.

Старший інспектор з особливих доручень відділу БДР управління патрульної поліції в Сумській області Олександр СОЛЯНИК навів статистику стану аварійності на пасажирському транспорті за минулий рік. Також були обговорені проблемні питання належного технічного стану при експлуатації транспорту в зимовий період та шляхи їх вирішення.

Начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО повідомив про результати проведеного контролю роботи транспорту у вечірній час та зазначив, що приватні перевізники повинні дотримуватися визначених годин руху. Разом з цим нагадав, що при розгляді проєкту рішення виконавчого комітету щодо подовження терміну дії договорів, будуть враховані всі зауваження та усунення недоліків, які зафіксовані в актах дотримання умов договору.