006.jpg

Представники структурних підрозділів Сумської міської ради та експерти проєкту ПРООН зустрілися задля представлення кредитного рейтингу та рейтингу інвестиційної привабливості Сумської МТГ.

У рамках реалізації проєкту ПРООН «Аналіз кредитних можливостей та впровадження фінансово-кредитних інструментів для територіальних громад Сумської та Чернігівської областей» ТОВ «Рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» представило результати оновленого кредитного рейтингу та рейтингу інвестиційної привабливості Сумської МТГ.

Презентували результати керівник проєкту Євген РАДЧЕНКО та аналітик проєкту Віктор ШУЛИК. Від Сумської МТГ були присутні керівництво та представники департаменту фінансів, економіки та інвестицій, керівництво управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми», представники департаменту забезпечення ресурсних платежів та департаменту інфраструктури міста.

Протягом останніх двох місяців тривала робота над оновленням кредитного рейтингу і рейтингу інвестиційних привабливості нашої громади. У підсумку кредитний рейтинг Сумської МТГ підтверджено на попередньому рівні – «uaА-», що характеризує високу кредитоспроможність порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами, але з прогнозом «негативний», що обумовлено тривалими військовими діями на території України через агресію з боку російської федерації, невизначеністю щодо перспектив розвитку економіки та погіршенням умов діяльності. Також оновлено (підтверджено) на попередньому рівні – «invА–» рейтинг інвестиційної привабливості громади, що характеризує високу інвестиційну привабливість порівняно з іншими об’єктами рейтингування.

Визначені рейтинги свідчать про високу якість управління місцевими фінансами навіть у військовий час, а також про збереження достатнього потенціалу економіки та інвестиційних можливостей Сумської МТГ.

Під час зустрічі присутні також обговорили можливості підготовки проєктів місцевого економічного розвитку громади шляхом отримання додаткової консультативної підтримки представників проєкту ПРООН для застосування фінансово-кредитних та грантових інструментів.

Нагадаємо, проєкт покликаний надати консультативну допомогу у реалізації фінансово-кредитних механізмів залучення коштів або при залученні інвестицій до Сумської МТГ.