001.jpg

Головний спеціаліст управління охорони здоров'я Наталія КІПЕНКО під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі за минулий тиждень.

Посадовець повідомила, що галузь продовжувала працювати в режимі підвищеної готовності. На стаціонарному лікуванні перебували 1096 осіб, серед яких 137 дітей. Лікарні мали все необхідне для надання медичної допомоги цим хворим.

Щодо ситуації з COVID-19, то, за словами Наталії Кіпенко, спостерігається тенденція до погіршення. Протягом минулого тижня зафіксовано збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію. За сім днів зареєстрували 331 новий випадок хвороби, що на 40% більше за попередній тиждень.

У стаціонарах закладів охорони здоров’я громади від цієї недуги наразі лікуються 52 дорослих (34 потребують кисневої терапії, восьмеро – потрапили до відділення інтенсивної терапії) та шестеро дітей (один малюк – у реанімаційному відділенні).

У КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» проходять лікування 30 сумчан (25 потребують кисневої терапії, двоє хворих перебувають у реанімації). Одужало за тиждень 70 пацієнтів.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО вчергове наголосив на посиленні роботи щодо щеплення населення. Наразі в Сумах наявні декілька видів вакцин, інформацію щодо них можна уточнити в Центрах первинної медико-санітарної допомоги.

***

Приєднуйтеся: