005.jpg

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про роботу галузі.

Посадовець повідомила, що підпорядковані управлінню охорони здоров'я лікувальні заклади продовжують працювати в режимі підвищеної готовності та надавати пацієнтам необхідну амбулаторну та стаціонарну. Проводиться планове лікування та планові оперативні втручання. Лікарні забезпечені медикаментами, харчуванням для стаціонарних хворих. Також у закладах медицини триває підготовка до опалювального сезону.

Минулого тижня COVID-19 виявили у 38 дорослих і семи дітей. Одужали 43 пацієнти. На понеділок, 13 червня, в стаціонарах міських лікарень із цією недугою перебувало 28 дорослих (24 потребують кисневої підтримки, у тому числі шестеро – інтенсивної терапії, четверо – підключені до апаратів СІПАП), і двоє дітей (ще 16 мають підозру на хворобу). Ще троє хворих на коронавірусну інфекцію сумчан лікувалися у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького».