003.jpg

У Сумах міські посадовці, депутати, волонтери і пересічні громадяни об'єдналися задля допомоги військовим – Збройним Силам України і формуванням територіальної оборони.

Як повідомила у соціальній мережі Facebook керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК, громада міста допомагає медпрацівникам вчасно потрапити на робочі місця і повернутися додому. Зокрема, відсьогодні комунальний транспорт КП «Електроавтотранс» здійсює спеціальні рейси до обласних та міських лікарень – КНП «Сумський обласний клінічний кардіологічний диспансер», КНП «Обласний клінічний перинатальний центр», КНП «Міська клінічна лікарня № 5» та інші.

Окрім того, за ініціативи депутата міської ради Олени ДЯГОВЕЦЬ у Сумах створено телеграм-канал «Підвези медика». За інформацією керуючого справами за цю добу перевезено більше 130 медпрацівників. З моменту створення каналу до допомоги медикам вже долучилось близько 700 містян водіїв.

Особлива допомога і підтримка наразі надається військовим ЗСУ і територіальній обороні. Оперативно підвозяться усі необхідні медикаменти, зібрані у волонтерському штабі на вул. Воскресенська.

Сьогодні за підтримки місцевих перевізників для облаштування блок-постів перевезено необхідні матеріали. Зокрема, допомогу у підвезенні піску активно надає директор СТО «Rodex» Михайло МЕЛЬНИК.

Дана робота продовжуватиметься, щодня до колективу волонтерів долучається все більше місцевих громадян. Люди допомагають готувати гарячі обіди для оборонців України, збирати необхідні медикаменти, речі та інше.