007.jpg

До відома мешканців сумської громади інформація щодо правових основ військово-адміністративного устрою в умовах воєнного стану.

Указом Президента України №68/2022 від 24 лютого 2022 року у кожній області утворено військові адміністрації. Відповідно Сумська обласна адміністрація набула статусу військової адміністрації, а її голова Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ – начальника військової адміністрації.

Законом України «Про правовий режим воєнного стану» визначено зміст правового режиму воєнного стану, порядок його введення та скасування, правові засади діяльності органів державної влади, військового командування, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій в умовах воєнного стану. Цим Законом передбачено також гарантії прав та свобод людини і громадянина та права і законні інтереси юридичних осіб. Органи місцевого самоврядування здійснюють повноваження, надані їм Конституцією та чинним законодавством України.

Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголошує на безумовному виконанні обов’язків, покладених на нього особисто, виконавчі органи, комунальні підприємства. Міська влада несе відповідальність за безперебійну роботу об’єктів інфраструктури та забезпеченні життєдіяльності міста.

Про роботу галузей міського господарства повідомлятимемо мешканців громади на офіційному сайті Сумської ради та на офіційних сторінках у соціальних мережах.

Наразі інформація саме про військові дії, дислокацію військових частин, тактичні питання є обмеженою. Прохання до мешканців територіальної громади також дотримуватися вимог воєнного часу: поширювати перевірену інформацію та користуватися винятково перевіреними джерелами.