003.jpg

Представники міської влади взяли участь у мітингу-реквіємі з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Звертаючись до бійців, котрі зібралися цього дня біля Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам, в. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО відзначив мужність та героїзм, вірність присязі, бувши втягнутими в збройні конфлікти на чужій землі.

«Дійсно, це були локальні війни, але кожен із вас пройшов це випробування з честю. Той приклад військового братерства, вірності військовому обов’язку і військовому наказу заслуговує на велику пошану та велику повагу» – сказав посадовець.

Він подякував воїнам-інтернаціоналістам за те, що в часи загрози для України вони одними з перших стали на її захист. Посадовець відзначив надзвичайну цінність їхнього бойового досвіду в протистоянні російській агресії.

«Здавалося б, нині ви повинні давати уроки мужності підростаючому поколінню, вчити любові до Батьківщини, до рідного краю, а замість цього доводиться захищати кордони нашої держави. Ваш бойовий досвід – це неоцінений внесок в обороноздатність нашої країни, бо загрози, які на сьогодні виникли, дуже серйозні. Подяка вам за зроблений у розвиток української військової справи внесок. Вічна пам’ять тим, хто не повернувся з полів битв. Слава Україні!» – зазначив Михайло Бондаренко.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав посадовець вручив Почесну грамоту міського голови члену Сумської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергію СВИСТУНУ за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, активну громадську діяльність.

Біля Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам провели панахиду за загиблими. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів, а також військовим салютом.

Наразі в сумській громаді проживає понад 1000 ветеранів війни з-поміж воїнів-інтернаціоналістів. Серед них – майже 200 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 900 учасників бойових дій та 12 членів сімей загиблих в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів.