001.jpg

Управління Державної служби якості освіти у Сумській області спільно з Центром професійного розвитку педагогічних працівників з нагоди Дня безпечного Інтернету провели онлайн-майстерню «Інформаційна безпека в закладі освіти».

В ролі доповідачів виступили Олеся ДАДОНОВА, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, та Євгеній КОЗОЛУП, учитель інформатики школи № 17. Спікерів шляхом відкритого голосування визначили глядачі та учасники управлінського інтенсиву «Як директорові та педагогам налагодити роботу в умовах дистанційного навчання.

Учасники майстерні дізналися про види небезпек, з якими можуть зіткнутися учні при користуванні мережею Інтернет, та способи їх уникнення. Було розглянуто питання, як сформувати політику в закладі освіти щодо безпечного користування мережею Інтернет. Надано матеріали із захисту дітей від кібербулінгу та сексуального насилля, рекомендації педагогам, куди звертатися в разі виявлення фактів злочину, та поради закладам освіти щодо безпеки дітей під час дистанційного навчання.