005.jpg

У День безпечного Інтернету, 8 лютого, Центр професійного розвитку педагогічних працівників провів онлайн-заняття для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Сумської міської територіальної громади «Цифрова освіта. Онлайн-безпека: як захистити себе та дітей в Інтернеті».

Консультант Центру Олеся ДАДОНОВА ознайомила педагогів із правилами безпечної роботи в мережі Інтернет, надала поради щодо створення надійного паролю до облікового запису, захисту комп’ютера від зараження шкідливим програмним забезпеченням, правила безпеки в соціальних мережах, захисту мобільних пристроїв, запобігання онлайн-злочинам у цифровому просторі.

Також розглянули питання, як сформувати політику в закладі освіти щодо безпечного користування мережею Інтернет. Психолог Центру Ірина АНТОНЕНКО представила матеріали щодо захисту дітей від кібербулінгу та сексуального насилля, надала рекомендації педагогам, куди звертатися у разі виявлення фактів злочину.

Усі 97 педагогів, які були присутні на заході, переконалися у важливості дотримання правил кібергігієни в цифровому просторі.