Надрукувати
Перегляди: 692

Під час щопонеділкової апаратної наради в. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО надав ряд доручень, які стосуються питань територіальної оборони в громаді.

Він повідомив, що ситуація на кордоні залишається напруженою і є низка питань, які потребують уваги і міської влади, і громади міста. Зокрема, Михайло Бондаренко доручив керівництву відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи надати пропозицію щодо кандидатури, яка займатиметься вирішенням завдань у напрямку територіальної оборони. Така посада повинна бути створена згідно з Законом України «Про основи національного спротиву» і Постанови КМУ «Про затвердження Положення про добровільні формування цивільного захисту». Саме тому необхідно буде внести відповідні зміни до посадової інструкції працівника вищезгаданого відділу, а також надати бачення доцільності створення окремого структурного підрозділу у виконавчих органах міської ради, який би займався питаннями організації територіальної оборони.

Окрім того, правовому управлінню разом із відділом із питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи необхідно розробити Положення щодо роботи виконавчого комітету з громадськими формуваннями та щодо їх створення на території Сумської міської територіальної громади.

Також департамент інфраструктури міста та відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення одержали доручення розмістити розпізнавальні знаки для укриттів та споруд, вказати контакти обслуговуючих організацій, які несуть відповідальність за те, щоб об’єкти використовувалися за призначенням. Також обслуговуючі організації у найкоротші терміни повинні навести лад у таких об’єктах та підготувати їх до використання за призначенням.

Департаменту інфраструктури міста також потрібно проаналізувати стан усіх споруд та укриттів та підготувати інформацію з відповідними розрахунками щодо проведення ремонтних робіт за такими об’єктами, якщо є така необхідність.