003.jpg

Профілактична робота з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, є одним із пріоритетних напрямів роботи Сумського міського центру соціальних служб.

Фахівці соціальної роботи спільно з інспекторами ювенальної превенції Сумського районного управління поліції та інспекторами сектору зв'язків з громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області здійснюють відвідування таких сімей за місцем їхнього проживання.

З батьками проводяться профілактичні бесіди стосовно попередження домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, шкідливого впливу алкоголю та наслідки вживання його на здоров’я та психологічний стан дорослих та дітей, необхідності забезпечення потреб дітей, дотримання санітарно-гігієнічних умов проживання.

З початку року було відвідано 25 родин, які перебувають на обліку міського центру соціальних служб, як отримувачі різних видів соціальних послуг.

Також з метою координації дій суб'єктів взаємодії щодо забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, між службами діє механізм взаємоінформування про дитину, яка опинилася в скруті.

Фахівці Сумського міського центру соціальних служб готові надати соціальні послуги (соціальний супровід, консультування, послуги з притулку, соціальної профілактики) та підтримку всім, хто не може самостійно знайти вихід зі складних життєвих обставин (вул. Харківська, 42, тел.: 70-06-07, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).