0010.jpg

У Сумах відбувся перший наглядовий аудит відповідно до міжнародного стандарту енергоменеджменту ISO 50001:2018 «Перереєстрація і підтримка легітимності сертифікатів TÜV SÜD».

 Він засвідчує, що Сумська міська рада впровадила та використовує систему енергетичного менеджменту у галузі: «Муніципальні послуги».

Аудитори зазначили високу фаховість відповідальних осіб за енергетичний менеджмент в Департаменті фінансів, економіки та інвестицій, управлінні освіти і науки та закладах галузі «Освіта», а також, що впровадження системи моніторингу є першочерговим за пріоритетністю технічним заходом для всіх об’єктів споживання енергії, який стимулює впровадження енергоефективних заходів та проєктів, які реалізуються в Сумській міській територіальній громаді.

У 2018 році, за результатами незалежного аудиту німецьким представництвом, міською радою отримано міжнародний сертифікат ISO 50001:2011 «Системи енергетичного менеджменту». У січні 2021 року проведено ресертифікаційний аудит (перевірку) системи енергетичного менеджменту в бюджетній сфері, за результатами якого отримано другий сертифікат відповідності системи енергетичного менеджменту вимогам міжнародного стандарту ISO 50001:2018.