004.jpg

27 квітня Сумська міська рада та регіональне представництво Асоціації «Українські центри новітніх технологій здоров’я» підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю у рамках всеукраїнського проекту «Здорова нація – сильна Україна».
За мету поставлено популяризувати здоровий спосіб життя, заняття фізичною культурою та спортом, гігієнічно виховувати населення, захищати права споживачів у сфері охорони здоров’я, поширювати профілактичні знання серед сумчан, формувати відповідальне ставлення кожного жителя міста до свого здоров’я.

Як зауважила регіональний представник Асоціації «Українські центри новітніх технологій здоров’я» Катерина БЛІНОВА, формування сталих звичок здорового способу життя серед сумчан можливе лише в результаті скоординованих дій та об’єднання зусиль всіх зацікавлених сторін. Підписаний Меморандум розширює можливості співпраці в рамках реалізації проекту «Здорова нація – сильна Україна».

Адже відтепер Суми долучатимуться до різноманітних акцій, тренінгів, конкурсів та інших заходів, пов’язаних із пропагандою здорового способу життя. А самі сумчани зможуть залюбки брати у них участь.

Заступник міського голови Степан ПАК погодився із цим твердженням та додав: «Як медик за фахом можу з впевненістю сказати, що спорт відіграє чи не найважливішу роль у формуванні особистості – як у фізичному, так і у моральному сенсі. Міська влада зацікавлена в тому, аби сумчани були здоровими та зрозуміли, що здоровий спосіб життя – це є основа основ. Тому міська рада всіляко підтримує будь-які ініціативи, які спрямовані на фізичний розвиток городян».

Підписавши Меморандум, сторони домовились неухильно дотримуватися його положень.